Karitas ali dobrodelnost je mednarodna organizacija Rimsko katoliške cerkve za humanitarno pomoč. Pomagamo  tistim, ki so v materialni ali finančni stiski.

Največji izziv Župnijske Karitas je ohraniti človečnost, dobronamernost in sprejetost za vsakega človeka, ki potrka na naša vrata. Je osnovna pomoč ljudem v stiski.

Pri Sv. Jožefu aktivno deluje Karitas  že trideset let. Svoje prostore imamo na Obrežni ulici 1 na Studencih. Delo izvajamo prostovoljno. Krajanom smo na razpolago vsako drugo sredo od 16. do 17.ure.

Vrsto let Župnijska Karitas Maribor – Studenci prejema s strani intervecijskih zalog Evropske unije hrano  – (moko, testenine, riž, mleko, olje ….), ki jo delimo trikrat letno (marca, junija in oktobra). Pri zadnji pošiljki smo dobili še pralni prašek, katerega so bili prosilci zelo veseli.

S strani dobrih ljudi prejemamo oblačila, obutev in otroška oblačila. Finančna sredstva, ki jih razdelimo prosilcem, pridobimo z organizacijo raznih dobrodelnih prireditev (koncert Karitas, izdelava adventnih venčkov, prodaja svečk…).

Prosilcev za pomoč je vedno več. Lansko leto se vsemu pridružila še pandemija.

Zaradi epidemije Covid- a smo prilagodili organizacijo razdelitve humanitarne pomoči.

Pri Karitasu smo hvaležni za vsak vaš dar (oblačila ali denarna sredstva).