Dogodki v septembru 2021

 

Sreda, 1. september - prva sreda v mesecu, k sv. Jožefu po poromal ponovno naš nadškof Alojzij, zato vabljeni k sv. maši ob 19. uri, posebej pevci in svečarji.

 

Nedelja 5. in ponedeljek 6. september sta dneva celodnevnega češčenja Najsvetejšega v naši župniji. V nedeljo bomo pri vseh mašah ob koncu izpostavili Najsvetejše in ga v tišini častili 5 minut in za sklep prejeli blagoslov z Najsvetejšim. Skupina, ki ob prvih nedeljah v mesecu ob 15. uri moli Rožni venec Božjega usmiljenja, bo prav tako molila pred izpostavljenim Najsvetejšim, nato pa bo Najsvetejše izpostavljeno za molitev v tišini tudi od 17. ure do sv. maše.

 

V ponedeljek, 6. septembra, pa bo sv. maša ob 8. uri in nato izpostavljeno Najsvetejše do 9.30, popoldan pa bo Najsvetejše izpostavljeno od 17. ure do sv. maše.

Med češčenjem bo tudi možnost za sv. spoved.

 

V soboto, 11. septembra 2021, bo potekal že tradicionalni škofijski molitveni dan za duhovne poklice pod geslom »Pripadaj, išči in se odloči«. V stolnici bo ob 9. uri molitvena ura in nato ob 10. uri sv. maša.

 

V soboto, 11. septembra, bo tudi srečanje mladih mariborske škofije, dobili se bomo ob 19. uri v stolnici kjer bo naprej sveta maša, ki jo bo daroval nadškof Alojzij Cvikl. Po sveti maši bo pred stolno cerkvijo sledil duhovni program ob križu in ga bo glasbeno oblikovala skupina Aband.

Vseslovensko srečanje mladih bo 18. septembra v Stični, potekalo bo pod geslom Utrdi moje korake.

 

Petek, 24. septembra, je praznik bl. A. M. Slomška, nedelja 26. 9. je zato Slomškova nedelja.

 

Pred nami pa je tudi izbira novih članov župnijskega pastoralnega sveta, vabim vas, da o kandidatih razmišljate in se o tem pogovarjate med seboj. Natančnejši datum izbire oz. volitev bo določen naknadno.


 

             Podrobnosti najdete  v  OZNANILIH MESECA SEPTEMBRA 2021

 

 

 

Copyright ©  2021, župnija sv. Jožef. Vse pravice pridržane. Odziven spletni dizajn.